Es multipliquen les baixes al PDECat per l’ofensiva judicial contra JxCat

Els regidors metropolitans també estripen el carnet i el partit de Puigdemont fa una crida en aquest sentit
David Bonvehí

Els regidors metropolitans de Junts per Catalunya deixaran de ser associats del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) a partir d'aquest dimarts 1 de setembre. Els electes locals afins a Carles Puigdemont consideren inadmissible que el PDECat porti a judici a JxCat per les sigles.

A més, Puigdemont i els regidors metropolitans fan una crida a tots els associats del PDECat perquè deixin de ser-ho. Els regidors partidaris de Puigdemont afirmen que la direcció de David Bonvehí ha tornat a prendre una decisió de gran importància sense consultar-la amb els associats.

L'ACN ha tingut accés a un document de JxCat on s'afirma que "és per això que després de reiterades decisions unilaterals, sense tenir en compte els associats i associades, sense "escoltar" als presos polítics i exiliats, en la seva voluntat de sumar esforços en una mateixa direcció, hem decidit que, en data efecte 1 de setembre, els regidors i regidores dels municipis metropolitans deixaran de ser associats o associades del PDECat".

Aquest dissabte es va conèixer que el PDECat havia demandat a JxCat per l'ús de les sigles. El partit presidit per Bonvehí acusa JxCat de frau en el canvi de titularitat de les sigles i en l'oficialització d'aquestes al registre de partits. La setmana vinent, se celebrarà una vista per decidir si s'apliquen mesures cautelars.

També aquest dissabte, després de l'anunci de demanda, tots els senadors del grup parlamentari de JxCat al Senat s'han donat de baixa del PDECat perquè no comparteixen la "deriva" que està prenent la formació. En aquest sentit, consideren "intolerable" que el PDECat hagi dut JxCat als tribunals per la pugna per la marca Junts. Els senadors critiquen que el partit ha tirat endavant la denúncia sense consultar-los-hi.

D'altra banda, l'exconseller de Cultura Lluís Puig també ha anunciat que s'ha donat de baixa del PDECat. Puig ha assegurat al seu perfil de Twitter que ha estripat el carnet de la formació perquè les decisions preses per l'executiva "no s'adapten al mandat de l'Assemblea ni del Consell Nacional de transitar cap a Junts per Catalunya".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides