El coronavirus torna a la Generalitat

El conseller Calvet té el virus i el conseller Puigneró ha de fer quarantena per haver estat en contacte
Damià Calvet, positiu de Covid, treballant des de casa

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha donat positiu de coronavirus, després de presentar símptomes lleus, i està en quarantena. Això ha fet que també el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, hagi d'aïllar-se durant almenys 14 dies, perquè Salut considera que ha tingut un contacte directe amb Calvet. Les proves confirmaran si també s'ha encomanat.

En canvi, es descarta que la resta de consellers siguin contactes de risc, tot i que dimarts i dijous hi va haver reunions de govern, perquè van utilitzar mascaretes i van mantenir la distància de seguretat.

Calvet va notar dijous que havia perdut l'olfacte i el gust i, davant d'aquests símptomes d'alerta, va demanar una prova de PCR, que ha sortit positiva. El conseller de Territori  ha escrit a Twitter: "Estic bé, amb símptomes molt lleus. Faig el confinament que pertoca, per seguretat i responsabilitat, i seguiré treballant des de casa". En termes similars s'ha pronunciat Puigneró: "Informar que em trobo bé però que per precaució em toca fer aïllament domiciliari".

Calvet és el quart membre del govern que dona positiu per Covid-19. El primer va ser el vicepresident, Pere Aragonès, després de fer-se la prova el 15 de març. El segon va ser el president, Quim Torra, que aquell mateix dia es va aïllar de manera preventiva a la Casa dels Canonges, i l'endemà també va donar positiu. El tercer conseller contagiat per coronavirus va ser el titular de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que va donar positiu el 25 de març.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides