La Lliga Democràtica demanarà formalment l’indult pels polítics independentistes presos

Defensa que aquesta mesura “pot contribuir decisivament a que Catalunya comenci a sortir de l’atzucac en el qual viu immersa des de fa massa temps”
Dirigents del procés presos
Dirigents del procés presos

El Comitè Executiu de la Lliga Democràtica, formació política catalanista dirigida per la politòloga Astrid Barrio, va decidir aquest dijous demanar formalment al govern central l’indult per a tots els polítics i activistes condemnats pel procés independentista.

Aquest partit ha assegurat en un comunicat que, tot i defensar de forma ferma el marc constitucional, l’indult “pot contribuir decisivament a que Catalunya comenci a sortir de l’atzucac en el qual viu immersa des de fa massa temps i a encarar la resolució del conflicte polític que la divideix”. La Lliga diu que aquesta aposta política neix del “desig inequívoc de contribuir a la reconciliació entre catalans i no pas d’abonar cap tipus de confrontació ni entre catalans ni entre els governs de Catalunya i Espanya”.

La Lliga Democràtica, formada, entre d’altres, per l’exeurodiputat del PP Santiago Fisas i per l’expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha emplaçat “a totes aquelles forces polítiques i entitats catalanistes i sobiranistes i a tots aquells que aspiren al progrés de Catalunya” i “que comparteixin aquest punt de vista” a sumar-se a la petició d’indult. A  més, ha subratllat que només “amb una clara voluntat de passar pàgina i d’obrir una nova etapa allunyada de provocacions i tactismes estèrils podrem començar a tancar les ferides”. El comunicat acaba reclamant per Catalunya “responsabilitat, bon govern i concòrdia”.

El de la Lliga Democràtica és el tercer indult sol·licitat pels polítics independentistes presos, després del que va notificar ja fa unes setmanes la UGT per Dolors Bassa i el que han presentat tres expresidents del Parlament fa uns dies per Carme Forcadell.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides