JxCat arrenca amb Puigdemont com a líder i l’absència de Mas i del PDECat

El nou partit polític ha celebrat avui el seu congrés fundacional, que s'allargarà fins al pròxim 3 d'octubre
Puigdemont i Torra, en el congrés fundacional de JxCat

El projecte de Junts per Catalunya com a nou partit independentista comença a caminar. La formació, impulsada per Carles Puigdemont, ha celebrat aquest dissabte el seu congrés fundacional com a partit polític amb les relacions amb la direcció del PDECat tensades al màxim. El procés fundacional s'allargarà fins al 3 d'octubre, quan s'aprovaran les ponències en què es definiran l'estructura, la ideologia i els objectius polítics de Junts.

Aquest dissabte, la formació ha fet un acte polític en format presencial i per via telemàtica amb la participació de Carles Puigdemont i del president de la Generalitat, Quim Torra.

Puigdemont ha defensat que el nou partit sigui "el corrent central del país",. El líder de JxCat ha situat la república com a única manera de "sobreviure", ha apostat per construir-la "entre tothom", i ha carregat contra la monarquia espanyola.

També han participat telemàticament en l'acte els consellers a l'exili del govern Puigdemont, Lluís Puig i Toni Comín. L'exconseller de Salut ha defensat que Junts és "l'espai dels qui creuen que la unitat convé que també sigui electoral, i des de la pluralitat ideològica".

Els presos de JxCat: Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Jordi Sànchez, eren físicament al plató des d'on s'ha fet l'acte. Tots ells han apel·lat a la unitat de l'independentisme i han demanat aparcar picabaralles internes.

En el congrés fundacional hi ha hagut una absència destacada, la d'Artur Mas, que fins ara s'ha mantingut al marge de les negociacions perquè el PDECat s'integri al nou partit. Tampoc hi ha assistit l'actual direcció del Partit Demòcrata, que ha lamentat les dificultats, fins ara, per arribar a un acord amb el nou partit de Puigdemont.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides