Carmen Calvo: “Aquest Govern no espia ningú”

La vicepresidenta defensa que el recolzament d’Unides Podem a una investigació sobre les anomenades cloaques de l’Estat no és la postura de l’executiu
Carmen Calvo
Carmen Calvo

La vicepresidenta primera del govern central, Carmen Calvo, ha assegurat que “ni aquest Govern ni l’anterior del què en formàvem part alguns no té res a veure” amb l’espionatge fet a través de l’aplicació israeliana Pegasus als mòbils de Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, ni d’Ernest Maragall, líder municipal d’ERC a l'Ajuntament de Barcelona i diputat a la cambra catalana.

La també ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica ha afirmat en una entrevista al rotatiu digital eldiario.es que “aquest Govern no espia a ningú” i ha reiterat en diverses ocasions que l’actual executiu no espia als adversaris polítics. Així mateix, ha emmarcat aquestes pràctiques en les conductes d'alguns exresponsables del PP, que actualment es troben davant la justícia per elles.

Calvo ha destacat que “als adversaris polítics se’ls reconeix que estan allà” i ha recordat que el seu executiu “s’asseu” amb “dos partits que governen Catalunya i que són independentistes”.

D’altra banda, Calvo ha subratllat que “estem movent-nos per informacions de mitjans de comunicació” i ha assenyalat que des de l’executiu central no poden moure’s pel que “pot estar comentant-se en l’opinió publicada”.

Pel que fa a la postura d’Unides Podem assegurant que a Espanya es persegueix la dissidència i recolzant, juntament amb altres grups parlamentaris, una investigació sobre “les cloaques de l’Estat”, la vicepresidenta primera ho ha emmarcat en una posició del partit morat i  de la situació processal de Pablo Iglesias, i ho ha desvinculat del posicionament que defensa el govern de coalició.

En aquest sentit, Calvo ha insistit que “cal distingir la situació que pugui tenir el vicepresident, que no té res a veure amb la seva condició de vicepresident, i la posició que pugui mantenir aquest partit polític amb el Govern, amb el Govern com a tal”.

              

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.