Quin problema hi ha a la cúpula de Betevé?

Entrevista al programa 'Bàsics', de Betevé
Entrevista al programa 'Bàsics', de Betevé

No hi ha dones al consell d'administració de Betevé. El canal de televisió pública de l'Ajuntament de Barcelona ha de renovar el seu consell d'administració, format per un representant de cada grup polític del consistori. Però malgrat que ja fa un any de les eleccions municipals, a hores d'ara encara no s'han triat els representants, setmanes després que tots els grups haguessin comunicat els noms dels respectius escollits.

Llavors va sorgir un problema: tots eren homes professionals de la comunicació. Barcelona en Comú, PSC, ERC, PP, JxCat, ERC, Ciutadans i Barcelona pel Canvi no proposaven ni una dona. Els únics que repetien respecte de l'anterior mandat eren els noms dels comuns (Carles Bosch), el PSC (Josep Maria Carbonell) i el PP (Carlos Nieto).

ERC va proposar Xavier Vidal, excap de premsa d'Ernest Maragall a la Generalitat i actualment llibreter. Cs va posar a sobre la taula el nom de l'exdirector de TVE a Catalunya Carlos González, mentre que el grup de Manuel Valls proposava Albert Montagut, doctor en periodisme i cap de premsa del mateix Valls. Finalment, JxCat proposava el guionista Francesc Orteu.

La manca de dones ha fet que l'Ajuntament proposi com a solució un sorteig, a partir del qual tres dels grups haurien de proposar candidates. BComú ja va avançar que ells canviarien en un any el seu representant. Malgrat que el sorteig s'hauria d'haver celebrat la setmana passada, s'ha ajornat fins al mes de setembre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides