La síndica de Lleida veu “injustificat” i “desproporcionat” el confinament del Segrià

Dora Padial considera que el tancament perimetral de la comarca suposa “la vulneració indiscriminada del dret de llibertat de circulació”
L'hospital de campanya de Lleida

La síndica municipal de Lleida, Dora Padial, ha assegurat que el confinament de la comarca del Segrià decretat pel govern català pels rebrots de la covid-19 “no està justificat ni és proporcional”.  La defensora dels ciutadans lleidatans ha afirmat en una carta dirigida al síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i als grups municipals de l’Ajuntament de Lleida, que aquest tancament perimetral suposa “la vulneració indiscriminada del dret de llibertat de circulació”, fet que considera “greu”.

Padial ha assenyalat que la mesura és “indiscriminada” i “afecta  a tota la població dels municipis, la major part –amb tota seguretat- sense estar infectats pel virus, amb la consegüent limitació de la seva llibertat de circulació que això representa”. Així mateix, Padial ha lamentat que l’executiu encapçalat per Quim Torra no hagi pres mesures menys restrictives i igual d’efectives per no perjudicar l’economia de la zona.

Per altra banda, la síndica ha remarcat a la missiva que la informació que van rebre els ciutadans el passat dia 4 de juliol va ser confusa i va causar alarma entre la població, ja que la Generalitat “no va publicar íntegrament la resolució” del confinament, fet que va provocar la ràpida tornada de molts veïns que es trobaven fora de la comarca, que desconeixien, el document no ho recollia, que podien fer-ho amb l’entrada en vigor de la mesura.

Finalment, Padial ha sol·licitat al govern català que reforci “urgentment” la sanitat pública del Segrià i que adopti mesures socials i econòmiques en favor dels veïns de la comarca.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides