Quina acció de la Generalitat deixa en evidència les paraules de Torra?

Quim Torra, donant suport i participant a una campanya de donació de sang
Quim Torra, donant suport a una campanya de donació de sang

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reaccionat aquest dimarts al rebuig per part del Tribunal Constitucional de l'excarceració de diversos dirigents del procés empresonats piulant: "Cap independentista trobarà mai justícia a Espanya. Contra les resolucions de l'ONU, Amnistia Internacional o l'Organització Mundial contra la Tortura, Espanya segueix vulnerant els drets humans i fonamentals. Només la independència trenca el règim del 78".

Es tracta d'un parer estès entre els independentistes, sobretot entre els puigdemontistes, i molt en voga des que el Tribunal Suprem ha formalitzat la sol·licitud al Congrés per poder imputar la diputada de JxCat Laura Borràs. Per la seva part, Josep Lluís Alay, el cap de l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, no només comparteix el parer -i el tuit- de Torra, sinó que recentment ha manifestat que no havia vist mai "una lluita d'alliberament nacional a tot el món que es dediqui a lliurar els seus a l'enemic. Que perduts que anem".

A més, Alay ha mostrat el seu suport a un noi anomenat Guillem, acusat de desordres públics i atemptat contra l'autoritat després de les protestes a la Via Laietena de Barcelona de l'octubre del 2019. Es tracta del noi que va badar quan els seus companys de mobilització començaven a fugir dels agents policials. "No podem permetre que toquin en Guillem, el noi de taronja que va fer fer la volta al món les nostres protestes", ha piulat Alay comentant el vídeo de la detenció, aquest dimecres.

Aquest tuit sobre la suposada impossibilitat d'un judici just a Espanya publicat per Torra, que també va dir als CDR que feien bé d'apretar, ha coincidit amb la notícia que la Generalitat demana penes de presó de 15 mesos per a tres dels sobrenomenats nou de Lledoners, manifestants independentistes als quals atribueix lesions causades a agents dels Mossos d'Esquadra l'1 de febrer del 2019. Es tracta de la petició continguda a les conclusions provisionals dels advocats de la Generalitat. La Fiscalia ha sol·licitat penes de sis a set anys per als nou de Lledoners.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides