Què passa al Cercle d’Economia?

Javier Faus
Javier Faus

El Cercle d'Economia està vivint un moment de trasbals. El seu president, Javier Faus, està sent qüestionat per la seva forma de dirigir una entitat que ha fet de think tank de la burgesia il·lustrada barcelonina.

Des que Faus va substituir Juan José Brugera, va menystenir al seu predecessor pel fet de no haver-lo incorporat a la junta, tal com havien fet tots els seus antecessors, la qual cosa va provocar les primeres crítiques d'un ampli grup de socis.

El sector crític creu que la presidència de Faus banalitza el Cercle, menysprea el llegat històric i l'està portant a la irrellevància pública. No està d'acord amb l'estil personalista que ha imprès l'actual dirigent.

El Cercle d'Economia va ser creat el 1958 per economistes i industrials barcelonins. En van ser fundadors, entre d'altres, Jaume Vicens Vives, Carlos Güell de Sentmenat i Jordi Pujol. Les jornades del Cercle, que s'han celebrat històricament a Sitges, han servit perquè els màxims responsables polítics, tant del govern com de l'oposició, expressin les seves idees polítiques i econòmiques. La presidència sol ser d'un sol mandat i fins ara sempre s'ha elegit per consens entre els vicepresidents.

Davant d'aquesta deriva, expresidents de l'entitat com Brugera i Antón Costas haurien expressat a Faus que si no redreça el rumb cap a l'estil del Cercle, hauria de deixar la presidència.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari