Tornen els talls ‘indepes’ a la Meridiana

Col·lectius independentistes emplacen als participants a protestar a l'artèria barcelonina cada divendres
Unes desenes de persones tallant el trànsit a l'avinguda Meridiana
Unes desenes de persones tallant el trànsit a l'avinguda Meridiana

Després de més de dos mesos sense talls ‘indepes’ a l’Avinguda Meridiana de Barcelona degut a les mesures de confinament decretades pel govern central, desenes de persones han tornat aquest divendres, sense permís legal, a protestar a l’artèria que dóna accés a la capital catalana per reclamar la llibertat dels presos independentistes. Tanmateix, els participants de la mobilització, a diferència de fa unes setmanes, han tallat l'avinguda "de manera simbòlica" durant un període de cinc minuts.

A través de xarxes socials com Twitter o Telegram, diferents col·lectius independentistes han animat als fins fa unes setmanes participants d’aquestes mobilitzacions a tornar-hi cada divendres. La CUP de Sant Andreu, que no té representació al Consell de Districte des de les darreres eleccions municipals en no haver obtingut cap regidor electe al consistori, ha emplaçat als independentistes a les 20h a la Meridiana, just davant l’estació de tren de Sant Andreu Arenal: “Volem fer-la grossa! Per això convidem a tothom a les 20:00. Avui fem 70 dies de confinament! I l'esperit de la protesta ens empeny a persistir”, han assenyalat els ‘cupaires’. A més, aquesta força política ha demanat a les persones que hi anessin que duguessin cassoles o pancartes, i han remarcat que “la millor manera de defensar els nostres drets és exercint-los”. Altres grups independentistes com el CDR dels barris de La Sagrera, Navas i Congrés-Indians també s’han sumat a la mobilització, i el regidor de JxCat a Badalona, David Torrents, ha publicat a Twitter un vídeo de la protesta manifestant “Avui un altre cop #meridianaresisteix”.

La Guàrdia Urbana, com feia fa uns mesos, ha desviat el trànsit i diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra s’han desplaçat fins al lloc dels fets.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides