Barcelona entrarà dilluns a la fase 1

La capital catalana i la regió metropolitana podran obrir les terrasses dels seus bars i restaurants
Barcelona passarà dilluns a la fase 1

Les regions sanitàries de Barcelona ciutat i les àrees metropolitanes nord i sud passaran dilluns a la fase 1. El Ministeri de Sanitat ha acceptat la petició conjunta del Departament de Salut i l'Ajuntament de Barcelona, segons ha anunciat en roda de premsa el ministre, Salvador Illa. La Comunitat de Madrid també entrarà en la primera fase, mentre que a Catalunya el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu-Aran, avançaran a la segona.

L'àrea de Barcelona canvia de fase després d'haver estat una setmana en la fase zero avançada. Els darrers dies, doncs, la capital i els municipis de les regions metropolitanes nord i sud han experimentat un relaxament de les restriccions. Amb l'entrada a la fase 1, es podran fer trobades de fins a 10 persones a les cases, bars i restaurants podran obrir les terrasses -amb una ampliació de la capacitat a Barcelona- i els gimnasos reprendran l'activitat.

També s'autoritzarà la reobertura dels establiments comercials i locals tancats al públic per l'estat d'alarma, sempre que no superin els 400 m² de superfície i podrà haver-hi desplaçaments entre municipis de la mateixa regió sanitària, encara que no sigui per motius laborals. Com que Barcelona ciutat és una regió sanitària en si mateixa, la mobilitat per entrar-hi o sortir-hi continua limitada a la feina.

Tres regions sanitàries en fase 2

D'altra banda, el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu-Aran avançaran dilluns a la fase 2. El Ministeri de Sanitat preveu eliminar les franges horàries de sortides per fer passejades o esports en aquesta fase, però les mantindrà per a col·lectius vulnerables, com la gent gran o les persones dependents.

Als municipis que entrin en fase 2, els veïns podran banyar-se a la platja o a la piscina, dinar o sopar dins d'un restaurant o celebrar un casament. A les trobades amb amics o familiars hi podran participar fins a 15 persones i es podrà fer esport en franges horàries més amples. Als funerals hi podran assistir fins a 25 persones i es podran visitar els avis a les residències en casos excepcionals. També començaran a reobrir cinemes, teatres i monuments, però omplint només un terç de la seva capacitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.