Barcelona entrarà dilluns a la fase 1

La capital catalana i la regió metropolitana podran obrir les terrasses dels seus bars i restaurants
Barcelona passarà dilluns a la fase 1

Les regions sanitàries de Barcelona ciutat i les àrees metropolitanes nord i sud passaran dilluns a la fase 1. El Ministeri de Sanitat ha acceptat la petició conjunta del Departament de Salut i l'Ajuntament de Barcelona, segons ha anunciat en roda de premsa el ministre, Salvador Illa. La Comunitat de Madrid també entrarà en la primera fase, mentre que a Catalunya el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu-Aran, avançaran a la segona.

L'àrea de Barcelona canvia de fase després d'haver estat una setmana en la fase zero avançada. Els darrers dies, doncs, la capital i els municipis de les regions metropolitanes nord i sud han experimentat un relaxament de les restriccions. Amb l'entrada a la fase 1, es podran fer trobades de fins a 10 persones a les cases, bars i restaurants podran obrir les terrasses -amb una ampliació de la capacitat a Barcelona- i els gimnasos reprendran l'activitat.

També s'autoritzarà la reobertura dels establiments comercials i locals tancats al públic per l'estat d'alarma, sempre que no superin els 400 m² de superfície i podrà haver-hi desplaçaments entre municipis de la mateixa regió sanitària, encara que no sigui per motius laborals. Com que Barcelona ciutat és una regió sanitària en si mateixa, la mobilitat per entrar-hi o sortir-hi continua limitada a la feina.

Tres regions sanitàries en fase 2

D'altra banda, el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu-Aran avançaran dilluns a la fase 2. El Ministeri de Sanitat preveu eliminar les franges horàries de sortides per fer passejades o esports en aquesta fase, però les mantindrà per a col·lectius vulnerables, com la gent gran o les persones dependents.

Als municipis que entrin en fase 2, els veïns podran banyar-se a la platja o a la piscina, dinar o sopar dins d'un restaurant o celebrar un casament. A les trobades amb amics o familiars hi podran participar fins a 15 persones i es podrà fer esport en franges horàries més amples. Als funerals hi podran assistir fins a 25 persones i es podran visitar els avis a les residències en casos excepcionals. També començaran a reobrir cinemes, teatres i monuments, però omplint només un terç de la seva capacitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides