Quants cops ha parlat Torra amb Sánchez des que es va declarar l’estat d’alarma?

Torra saluda Sánchez a la plaça de Sant Jaume de Barcelona
Torra saluda Sánchez a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

El president català, Quim Torra, es queixa en públic que no parla amb el president espanyol, Pedro Sánchez. Però, com a mínim, des de la proclamació de l'estat d'alarma per la Covid-19 el 14 de març, Sánchez i Torra han parlat, que se sàpiga, en deu ocasions.

En canvi, l'oposició al Parlament de Catalunya es queixa que Torra no s'ha reunit ni un cop amb els líders dels partits catalans, ni mitjançant el format multilateral que fa servir Sánchez ni tampoc de forma bilateral.

El passat 24 d'abril, Torra va anunciar al Parlament de Catalunya la creació d'una àmplia comissió que havia de treballar per la reconstrucció de Catalunya després de la pandèmia. Per això, va considerar important que, a més dels partits polítics, hi assistissin representats dels agents socials i d'altres entitats culturals.

Un mes després, Torra no s'ha dirigit a ningú, a diferència dels responsables d'altres administracions. Fins i tot partits com el PSC, En Comú-Podem i Ciutadans li han adreçat les seves propostes, de la mateixa manera que ja ho han fets els principals sindicats, CCOO i UGT, i les patronals més significatives, Foment i Pimec.

En canvi, Torra es queixa que les seves exigències no estan sent tingudes en compte, la qual cosa fins i tot ha provocat que la CUP li hagi exigit menys discursos i més fets.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides