La justícia belga arxiva la demanda civil de Puigdemont contra Llarena

L'expresident pagarà les costes després que un tribunal de Brussel·les es declarés no competent perquè considera que la immunitat de jurisdicció empara el magistrat que va instruir la causa del procés
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Un tribunal de primera instància de Brussel·les ha arxivat la demanda civil que va presentar el 2018 l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont contra el magistrat instructor de la causa del procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, a qui acusava de manca d'imparcialitat i de vulnerar la presumpció d'innocència.

En la resolució, coneguda aquest dimarts però adoptada el passat 27 de març, aquest tribunal es declara incompetent per resoldre la demanda i evita entrar en el fons del cas, adduint que les manifestacions públiques de Llarena sobre el procés es van produir per la seva condició de magistrat, per la qual cosa el tribunal considera que a Llarena l'empara la immunitat de jurisdicció, en virtut de la qual un estat no pot jutjar un altre, ni els seus òrgans.

Llarena va negar que els dirigents del procés presos fossin "presos polítics" i Puigdemont pretenia obtenir una sentència condemnatòria contra ell, a més del pagament simbòlic d'un euro com a indemnització. L'expresident català, que haurà d'assumir el pagament de les costes judicials, va plantejar aquesta demanda fa 20 mesos, quan la causa del procés es trobava en fase d'instrucció, per aconseguir la recusació de Llarena.

Puigdemont, actualment eurodiputat, també ha rebut la negativa del mateix tribunal belga a la possibilitat de plantejar una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) de Luxemburg, amb què volia obtenir un pronunciament sobre la competència de la justícia belga en aquest cas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides