Simón diu que és “molt probable” que hi hagi un rebrot a l’hivern

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències veu "molt difícil" eliminar el coronavirus
Fernando Simón

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha assegurat aquest dissabte que "és molt probable" que hi hagi un altre brot de coronavirus a l'hivern, tot i que no ho pot afirmar amb plena "certesa". Simón ho ha reconegut durant la compareixença en què, juntament amb el ministre de Ciència, Pedro Duque, ha respost a les preguntes dels nens d'arreu d'Espanya.

"És molt difícil pensar que puguem eliminar-lo i erradicar-lo completament del món, per tant és molt probable que l'hivern que ve torni", ha explicat Simó qui, ha matisat que si s'aconseguís la seva eliminació, el virus no tornaria. Encara que aquest últim escenari és un fet "poc probable", segons ha admès.

Entre les preguntes, s'ha plantejat l'impacte de la malaltia entre els joves, a la qual cosa Simón ha dit que es tracta d'un grup que té poca probabilitat de morir per coronavirus, si no compta amb patologies prèvies.

Per la seva banda, el ministre ha explicat que, tot i que la malaltia ha arribat "molt de pressa", ja hi ha centenars d'assajos clínics que s'estan desenvolupant a tot el món. A Espanya concretament n'hi ha 30, i segons Duque, quan s'acabin els experiments en dues o tres setmanes es comptarà amb una base científica sobre la malaltia.

En aquest sentit, sobre si Espanya està pròxima a començar la desescalada del confinament, Simón ha assegurat que està molt a prop, tot i que ha matisat que cal avaluar dia a dia l'evolució de la malaltia.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides