Simón rep amb cautela les noves xifres catalanes

El coordinador del CCAES indica que cal verificar que compleixen la definició de cas positiu de coronavirus
Fernando Simón
Fernando Simón

"Compte", ha recomanat el coordinador del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, sobre el fet de considerar "real" la nova xifra de morts amb coronavirus a Catalunya, que ara inclou las de les funeràries.

Per bé que ha reconegut que no ha analitzat la nova dada catalana de defuncions, Simón ha alertat sobre l'adjectivació adduint que "la xifra real" és "difícil de conèixer", i que al Ministeri de Sanitat sumen informació remesa per les Comunitats Autònomes d'acord amb els criteris d'organismes internacionals com l'Organització Mundial de la Salut.

El coordinador del CCAES ha explicat que "hem de discutir molt amb ells què signifiquen" les dades de les funeràries i les de les residències d'avis, pel que fa al compliment de la definició de cas. També ha manifestat que no saben si són dades noves o antigues, i que serà clau determinar si eren casos positius, així com valorar la causa de la mort.

Sobre l'increment de nous positius, que ha associat amb l'increment dels tests, Simón considera que no és una mala notícia en ella mateixa, ja que la fase de transició cap a un futur desconfinament es basa precisament en "la capacitat de detecció precoç, diagnòstic i aïllament", així com en la "bona gestió" dels contactes estrets, ha avançat. El responsable del CCAES ha xifrat en més de 40.000 les proves diàries.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides