Torra acusa d’amenaces al Suprem en una carta enviada a l’ONU

El president català esgrimeix que aquest tribunal ha impedit, així, a les presons catalanes aplicar les directrius de l'Alta Comissionada per als Drets Humans sobre els "presos polítics"
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comunicat per carta a l'Alta Comissionada de Nacions Unides per als Drets Humans, l'expresidenta xilena Michelle Bachelet, que el Tribunal Suprem ha "amenaçat" amb "possibles conseqüències legals, de caràcter penal" les autoritats penitenciàries catalanes per evitar que els dirigents independentistes presos gaudeixin de les condicions de semillibertat de l'article 100.2 del règim penitenciari i puguin confinar-se en els seus domicilis durant la pandèmia del coronavirus.

Torra presenta els dirigents del procés condemnats com a empresonats sense base legal quan esgrimeix unes declaracions amb què Bachelet va manifestar que els governs haurien d'alliberar en l'actual context les persones empresonades sense base legal, inclosos els presos polítics i altres detinguts, i excusa la Generalitat de Catalunya per no poder fer-ho per culpa del Suprem. El president català lamenta que les "amenaces" del Suprem han tingut com a conseqüència que les juntes de tractament de les presons catalanes "han decidit que no permetran" la sortida de la presó dels "presos polítics" i d'altres interns en virtut del 100.2.

En la seva carta de tres planes, que no es refereix als presos independentistes fins a la segona, Torra es mostra convençut "com a advocat que sóc" del fet que "mantenir-los a la presó a risc de la seva salut i posant-los en risc vital implica una clara vulneració" tant del Conveni Europeu de Drets Humans com de la Carta de Drets Humans de la UE.

En la primera plana, manifesta que a Catalunya "estem mirant de seguir" les pautes per protegir els sectors més vulnerables de la població davant la crisi del coronavirus, i destaca que "des del principi hem insistit de manera sistemàtica en la necessitat d'aplicar mesures de quarantena que, finalment, també han estat reconegudes com a adequades pel Govern espanyol", en referència a l'enduriment de les mesures de confinament decidit pel govern de Pedro Sánchez després que la Generalitat insistís en tancar Catalunya i després en un "confinament total".

El president català conclou aquesta comunicació remarcant que vol fer notar a Bachelet "la nostra voluntat de compliment de les normes internacionals" així com "els impediments que per a ells ens posa el Tribunal Suprem".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides