El Govern català activa “un certificat d’autoresponsabilitat” per transitar

Serà efectiu a partir d'aquest dilluns perquè els Mossos facilitin el pas amb més agilitat
Miquel Buch

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha activat un "certificat d'autoresponsabilitat" per als desplaçaments que servirà perquè els Mossos facilitin el pas més ràpidament. Així ho ha explicat en declaracions a TV3.

El document es pot descarregar d'Internet, però serà efectiu a partir de les 00:00 hores d'aquest dilluns, i està inspirat en el model que es du a terme a França.

"Confiem en les persones, és un exercici de confiança amb la ciutadania", ha asseverat Buch. La gent pot explicar a la declaració autoresponsable el motiu del seu desplaçament. El conseller ha avisat que si s'intenta enganyar la policia, s'aplicarà la sanció corresponent.

Buch ha deixat clar que aquest "certificat autoresponsable" és "recomanable" però no pas una "obligació". El conseller ha detallat que l'objectiu és que la ciutadania pugui explicar el motiu del seu desplaçament, i que els agents podran comprovar si s'ajusta o no a realitat i als casos legals permesos davant l'actual situació de crisi sanitària pel coronavirus. Si no, seran sancionats amb multes que van dels 100 als 600.000 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides