Gerard Esteva presideix societats satèl·lit de la UFEC de la que n’és president

Un grup d’empreses s’aprofita dels negocis que genera aquesta entitat que aglutina les federacions esportives catalanes
Gerard Esteva

Al voltant de la UFEC (Unió de Federacions Esportives Catalanes), en aparença una immaculada institució que compleix el seu propòsit de donar veu i un poder relatiu a la classe directiva de les federacions, ha crescut un monstre en el qual els límits de la seva naturalesa de servei sense ànim de lucre, presidida i dirigida per una junta de càrrecs honorífics i no remunerats, s’han desdibuixat fins a pràcticament esborrar-se.

Gerard Esteva, a més de president de la UFEC, ha exercit càrrecs de president i de CEO a les quatre societats mercantils participades per la UFEC al llarg dels últims anys. Nomenaments que deriven de la seva condició de primer directiu de la UFEC. Així, Unifedesport Corredoria Assegurances SA, gestora d’assegurances i cobertures en l’àmbit de l’esport i de les mateixes federacions esportives, presenta un compte de despeses de personal d’uns 300.000 euros amb una nòmina no superior als set o vuit empleats.

Esteva ostenta el càrrec de conseller delegat. També ho és de Gestufec, on figura com a president i conseller, liquidadora d’una nòmina d’uns 25.000 euros. UFEC Gestió i Serveis, de la qual és igualment president, conseller delegat i conseller, paga en nòmines més de 600.000 euros anuals. D’Urban Esports Centres Esportius SL, que gestiona centres esportius i està en un 100% participada per la UFEC, figura com a president i conseller.

D’altra banda, hi ha indicis sòlids que relacionen la UFEC amb Euncet Formació SL (Euncet Business School), especialitzada en cursos de gestió, màrqueting, comercialització, vendes, finances, innovació i operacions de l’àmbit de l’esport per a un alumnat captat a través de la UFEC. El seu president i impulsor no és cap altre que Rafael Niubó, ex­­secretari d’Esports de la Generalitat que va ser, en el seu moment, un destacat membre d’ERC, mà dreta de Josep Lluís Carod-Rovira en temps dels governs  tripartits.

Com que aquest conjunt de societats no rep directament subvencions públiques, no estan obligades a fer públiques les seves despeses d’alta direcció. Però queda meridianament clar, quan s’analitza el que hi ha darrere de la UFEC, que els molts negocis generats sobre l’àmplia base d’afiliats, o clients segons com es miri, redunden en benefici seu, especialment dels que formen el consell d’administració. Dit d’una altra manera, no poden cobrar pels seus càrrecs a la UFEC encara que res els impedeix que ho facin per complir les seves obligacions i títols societaris en aquest petit grup d’empreses impulsat al seu dia pel desaparegut David Moner, anterior president de la UFEC.

LLEGEIX L'ARTICLE SENCER AL Nº 1385 DE L'EDICIÓ EN PAPER DEL TRIANGLE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides