Podem i ERC es posen d’acord per investigar el rei emèrit Joan Carles

La petició s'haurà de sotmetre a votació a la mesa del Congrés, el PSOE ja ha dit que la rebutjarà
juan carlos 2013
juan carlos 2013

El grup parlamentari d'Unides Podem i el d'ERC han arribat a un acord per sol·licitar la creació d'una comissió d'investigació al rei Joan Carles sobre "les relacions diplomàtiques i comercials entre Espanya i Aràbia Saudita".

Segons el text que es va registrar ahir divendres, tots dos grups demanaran aquesta comissió després de conèixer-se que la Fiscalia suïssa investiga els moviments d'un compte bancari en un paradís fiscal de les Bahames, segons consta en el text.

La petició s'haurà de sotmetre a votació en la mesa de Congrés, que analitzarà si la pot tramitar o no, tot i que el PSOE ja ha mostrat la seva intenció de rebutjar-lo, de manera que previsiblement no es veurà ni tan sols en la Junta de Portaveus, ni arribarà, per tant, a debatre's en el ple.

Després de conèixer que Unides Podem demanaria aquesta investigació, des del Grup Socialista han assenyalat que ja el 2018 es va registrar una "sol·licitud semblant" i que l'informe emès llavors pels lletrats "va ser taxatiu" en rebutjar de ple una comissió d'investigació sobre l'anterior Cap de l'Estat, figura que, segons defensen, segueix sent inviolable.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari