Què fa l’exlíder d’ICV Joan Herrera?

Joan Herrera
Joan Herrera

Joan Herrera ha estat una de les víctimes polítiques del procés. Després de portar ICV als millors resultats al Parlament de Catalunya, Herrera va veure com la irrupció d'Ada Colau el deixava sense espai.

Després de deixar la direcció d'Iniciativa va ser el responsable de l'escola de formació de CCOO. Quan Pedro Sánchez va arribar a La Moncloa, Herrera va ser un dels fitxatges del ministeri de Teresa Ribera. Retornat a Barcelona per problemes de caràcter personal, des del mes d'octubre passat és el director d'acció ambiental i energia de l'Ajuntament del Prat, organisme on els exdirigents d'ICV troben escalf.

No sols Herrera hi treballa. La que va ser tinenta d'alcalde de Drets Socials amb Colau, Laia Ortiz, també està treballant al Prat: és la directora d'acció social de l'Ajuntament des de setembre de l'any passat.

No obstant això, la primera dirigent destacada que va trobar aixopluc al Prat, on el PSUC o ICV governen des del 1979, va ser Dolors Camats, qui va fer tàndem amb Herrera al capdavant de la formació ecosocialista fins que va ser absorbida pels Comuns de Colau. Camats és la directora de la Cooperativa Obrera de Viviendas, una cooperativa fundada el 1962 al Prat.

En resum: el Prat és el refugi laboral dels dirigents d'ICV caiguts en el terrabastall del procés polític català.

(Visited 1.025 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari