El Comitè Jueu dels Estats Units demana a Ponsatí que es retracti

L'organització mundial denuncia la declaració que va fer l'exconsellera a l'Eurocambra
Clara Ponsatí a l'Eurocambra
Clara Ponsatí a l'Eurocambra

El Comitè Jueu dels Estats Units (en anglès American Jewish Committee–AJC Global) ha publicat a Twitter un missatge en el qual carrega contra l'exconsellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, que en una declaració ja com a eurodiputada va dir al Parlament Europeu que Hitler es va emmirallar en els Reis Catòlics per a portar a terme l'Holocaust contra el poble jueu i que ara els catalans pateixen una persecució semblant per part de l'Estat espanyol.

En el missatge de l'AJC Global, una de les organitzacions mundials de la defensa del poble jueu, es pot llegir: "Estimada Clara Ponsatí. En mig d'un debat sobre antisemitisme al Parlament Europeu va escollir banalitzar l'Holocaust i instrumentalitzar el genocidi de sis milions de jueus per avançar en una agenda política sense cap relació", afegint que "si us plau, retractis d'aquestes observacions inacceptables".

Des de la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya (FCJE) també han considerat "desafortunada la comparació de Ponsatí entre l'Holocaust i l'independentisme", en referència al fet que l'exconsellera de Carles Puigdemont va dir que igual que la persecució que va fer Hitler dels jueus "avui aquesta intolerància pren forma amb el menyspreu dels drets de la minoria catalana" per part de l'Estat espanyol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides