On ha tornat a saltar-se Jordi Eroles el Llibre d’Estil de la CCMA?

Jordi Eroles presentant el llibre 'Tota la veritat' amb Gerard Pruna i Roger Mateos

A Sant Pere de Ribes. Eroles va néixer a Vilanova i la Geltrú i viu a Sant Pere de Ribes. El passat dijous 13 de febrer va presentar el llibre “Tota la veritat” a la sala Josep-Lluís Palacios d’aquesta localitat del Garraf. Aquest periodista, que informa a TV3 sobre el govern de la Generalitat i el seu president, Quim Torra, va moderar l’acte darrera d’una gran pancarta d’Òmnium Cultural en la qual es llegia 'Audodetermination is a right, not a crime’. A més, la taula estava presidida per un enorme llaç groc.

El Manual d’Ús del Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) assenyala que “en el desenvolupament de la feina periodística, la imatge i l’actuació dels nostres professionals és també la del mitjà que representen. Tots els professionals mantenim unes pautes de comportament que no comprometen la credibilitat, la imparcialitat i el prestigi dels mitjans per als quals treballem”. Jordi Eroles va tancar l’accés públic al seu compte d’Instagram després que EL TRIANGLE difongués una fotografia que ell hi havia penjat en la qual feia footing amb un casquet amb la bandera estelada independentista. 

Els redactors de TV3 i Catalunya Ràdio han rebut instruccions dels seus directius, els darrers mesos, perquè evitin les expressions partidistes als seus comptes a les xarxes socials. N’hi ha uns quants, però, que no fan cas d’aquestes instruccions. Jordi Eroles manté obert a tothom el seu compte de Twitter i hi va penjar una fotografia de la presentació de ‘Tota la veritat’ a Sant Pere de Ribes. Hi van participar els caps de les seccions de Política de l’ARA i de l’agència EFE, Gerard Pruna i Roger Mateos, dos dels sis coautors d’aquest llibre, publicat per ARA Llibres i que es promociona com el resultat d’un treball de dos anys i fruit d’una “investigació de primer ordre sobre el conflicte polític més important al nostre país”.

La Guia Editorial del Llibre d’Estil esmentat reclama, també, que “per participar en presentacions d’actes públics els professionals de la CCMA han de demanar una autorització prèvia a la direcció del mitjà on treballen”. Haurà avalat Vicent Sanchis la nova infracció ètica de Jordi Eroles?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides