Mònica Sabata cobrava cada mes un xec de més de 4.400 euros de la fundació Catdem

Els pagaments, que van començar l’any 2011, es van interrompre poc després de l’escorcoll fet per la Guàrdia Civil
Mònica Sabata

Que el procés independentista s’ha fet “de baix a dalt” és una fal·làcia més de les que s’han volgut fer creure a l’opinió pública i que no és certa. Ho posa de manifest un informe del subgrup d’investigació de la Guàrdia Civil que ha estat lliurat recentment al jutge José de la Mata, instructor del sumari del cas 3% de finançament il·legal de Convergència Democràtica (CDC).

Aquest informe es basa en l’anàlisi de la comptabilitat de les tres fundacions de l’òrbita de CDC –Catdem, Fòrum Barcelona i Nous Catalans–, obtinguda durant l’escorcoll que la Guàrdia Civil, amb mandat judicial, va fer en aquestes entitats. Segons s’ha pogut constatar a través dels moviments bancaris, Catdem va pagar durant quatre anys –entre el 2011 i el 2015– un xec mensual de més de 4.400 euros a Mònica Sabata, l’exportaveu de la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) i presidenta de la potent Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR).

Aquest descobriment és molt xocant, ja que Mònica Sabata mai no ha estat vinculada orgànicament a CDC de manera pública i oficial. El fet que cobrés una remuneració mensual de la fundació Catdem, que va quedar interrompuda després la intervenció de la Guàrdia Civil, el 28 d’agost del 2015, demostra que, en realitat, aquesta activista ha actuat durant anys com un “submarí” al servei dels interessos convergents, infiltrada en el cor del moviment independentista.

Mònica Sabata va dirigir, durant 10 anys, el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN), fundat per Aureli Argemí, exmonjo de Montserrat. Aquesta entitat ha estat un bastió històric de l’independentisme irredempt. Aquesta activista de la Garriga va adquirir notorietat pública a partir de l’any 2005, com a portaveu de la PDD, que va organitzar, en temps del tripartit, dues grans manifestacions crítiques amb el govern d’esquerres de la Generalitat.

Des del 2008, Mònica Sabata és presidenta de la FOCIR, entitats que funciona com una veritable “estructura d’Estat” a l’ombra en la tasca d’internacionalitzar el conflicte independentista català. La FOCIR també ha estat investigada pel Tribunal de Comptes pel suposat cobrament irregular de subvencions públiques.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides