La Moncloa aigualeix la reunió amb Torra

Manté la trobada entre presidents, però ajorna el diàleg fins que es formi el nou executiu català
Sánchez i Torra
Sánchez i Torra

El govern espanyol ha confirmat la celebració de la reunió entre el seu president, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest 6 de febrer, però l'ha buidat de contingut després que Torra hagi condicionat la taula de negociació a les garanties que li ofereixen per parlar d'autodeterminació i amnistia.

La Moncloa, a través d'un comunicat, ha indicat que iniciarà el diàleg amb el futur govern de la Generalitat, i no amb l'actual: "Com més aviat se celebrin les eleccions i hi hagi nou Govern, abans iniciarem el diàleg". A més, ha manifestat que manté la seva voluntat per dialogar "amb les institucions catalanes per resoldre el conflicte polític".

La vicepresidenta primera del govern, Carmen Calvo, havia projectat dubtes aquest dijous sobre la celebració de la reunió entre presidents quan ha declarat que la reunió "en cas de produir-se", no s'afrontaria en els termes plantejats per Torra, sinó en el marc de la "seguretat jurídica" de l'Estat.

Sánchez, que visitarà la capital catalana fins al dia 7, no només es trobarà amb Torra, sinó també amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l'entitat Barcelona Global.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari