L’ONU retreu a Espanya que vulneri la llibertat de manifestació i d’expressió

A la Comissió de Drets Humans, una quinzena de països han fet crítiques al govern per la llei mordassa
Manifestació contra la llei mordassa

Espanya s'ha sotmès aquest dimecres a l'examen de la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides a Ginebra. Del centenar de països que han pres la paraula, una quinzena han retret al govern espanyol vulneracions a la llibertat de manifestació i d'expressió, provocades per la llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a llei mordassa.

Socis europeus com Bèlgica Itàlia o Alemanya i altres com Suïssa, els Estats Units o Rússia també han alertat sobre la violència policial. Informes previs de les Nacions Unides ja recollien aquestes restriccions.

L'ambaixador de Veneçuela, Jorge Valero, ha fet una menció explícita a Catalunya: "Recomanem que el nou govern iniciï un diàleg constructiu amb el govern català i les seves institucions".

Espanya ha negat les vulneracions i ha tret importància a les crítiques, a través del secretari d'Estat d'Afers Exteriors, Fernando Valenzuela: "No crec que hagi estat una qüestió subratllada ni molt menys. Hi ha alguna preocupació per possibles interpretacions a la llei, però ningú ha assenyalat cap cas concret en què s'hagi produït".

En canvi, el conseller Alfred Bosch, responsable d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, creu que ha estat un cop per Espanya: "A Ginebra hem assistit a la rebregada més dura que ha patit el regne d'Espanya en matèria de drets humans. S'ha evidenciat que a Espanya no s'estan respectant els drets socials i polítics".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides