Aval de la justícia europea a la multa contra Iberpotash pels ajuts il·legals

El TGUE tomba el recurs de la multinacional israeliana contra la sanció de 5,8 milions imposada per la Comissió Europea
Els membres del Tribunal General de la UE
Els membres del Tribunal General de la UE

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha desestimat el recurs que havia presentat Iberpotash, actual ICL Iberia, la filial de la multinacional israeliana ICL, contra la sanció de 5,84 milions d'euros que li va imposar la Comissió Europea per haver rebut ajuts públics il·legals de l'Estat central i la Generalitat de Catalunya.

El TGUE descarta que la Comissió Europea determinés per error la sanció, imposada el 2017 perquè la multinacional que explota les mines de potassa del Bages no va assumir, en el recobriment dels residus de l'explotació de Vilafruns, les despeses de protecció mediambiental que assumeixen les seves competidores, de manera que es va beneficiar d'un "avantatge competitiu excessiu".

La resolució, que s'alinea amb sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el Tribunal Suprem, troba improcedent que el recobriment de Vilafruns, xifrat en més de 10 milions d'euros, es pagués totalment amb fons públics, i assenyala que la meitat de l'import corresponia a la multinacional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides