Llarena demana a l’Eurocambra que aixequi la immunitat de Puigdemont

L'instructor del cas del procés manté les euroordres contra l'expresident i Comín
Carles Puigdemont, amb Toni Comín

Pablo Llarena, el magistrat instructor de la causa sobre el procés al Tribunal Suprem, ha mantingut vigents les ordres europees i nacionals de detenció emeses per poder jutjar l'expresident català Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín.

Així mateix, ha sol·licitat permís aquest divendres al Parlament Europeu per poder actuar penalment contra Puigdemont i Comín, tots dos eurodiputats de Junts per Catalunya que es van establir a Bèlgica per evitar l'acció de la justícia espanyola.

Llarena pretén que l'Eurocambra suspengui la immunitat de tots dos com a europarlamentaris i, per aconseguir-ho, ha cursat el suplicatori, el procediment assenyalat en la sentència amb què el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va respondre a la qüestió prejudicial sobre la immunitat d'Oriol Junqueras plantejada pel magistrat Manuel Marchena, president de la sala que va jutjar els dirigents del procés.

Reconeguts pel president del Parlament Europeu, David Sassoli, Puigdemont i Comín podran exercir com a eurodiputats, condició que estrenaran en el ple del pròxim dilluns, mentre la cambra decideix si accepta la petició de Llarena.

Llarena, que ara ha estimat els recursos de tots dos contra les resolucions que no els havien reconegut com a eurodiputats, indica en el suplicatori remès a Estrasburg els fets atribuïts a Puigdemont i Comín, i argumenta que són molt anteriors a la seva elecció com a membres del Parlament Europeu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides