Per què Andreu Subies no estarà sol davant del jutge?

Andreu Subies
Andreu Subies

L'ombra de la corrupció a la Federació Catalana de Futbol (FCF) es va allargant. La instrucció del cas que va portar l'expresident de la FCF Andreu Subies davant l'Audiència Nacional ha anat avançant fins a incloure en la investigació a Clara Forcada, la seva esposa, per una sèrie delictes similars.

Andreu Subies va ser detingut i posat a disposició judicial pels indicis policials d'un desviament de fons de la FCF i de la Mutualitat de Futbolistes de Catalunya per a fins privats. En concret, per a la realització d'obres de reforma al restaurant La Galera de Cambrils, propietat de Clara Forcada. El seu marit està sent investigat per administració deslleial, apropiació indeguda, falsedat documental, corrupció entre particulars i delicte fiscal.

L'altre investigat del cas, el constructor de Gavà Josep Contreras, responsable de les obres i de tramitar aquests fons que originàriament havien de destinar-se a reformes i construcció de dependències i instal·lacions federatives, no va ser capaç d'aportar davant del jutge un sol document de les obres del restaurant la Galera quan va ser interrogat pel fiscal durant la fase d'instrucció.

A mesura que ha anat avançant les investigacions, el desviament calculat inicialment s'ha duplicat a poc més d'un milió d'euros. A més, ha estat inclosa com a investigada la persona assenyalada com a beneficiària de desviament de fons, Clara Forcada.

Andreu Subies havia deixat el càrrec de president de la Catalana l'agost de 2018 per entrar a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) com a vicepresident econòmic del llavors flamant president, Luis Rubiales, que el va haver de destituir després d'uns mesos perquè va considerar que no podia defensar-ne més la continuïtat a la junta de la RFEF.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides