La Fiscalia vol que només s’investigui de l’1-O a sis agents per lesions

Reclama l'arxivament de la causa sobre l'actuació policial, que considera "proporcionada i legítima"
Cops de porra durant l'1-O
Cops de porra durant l'1-O

La Fiscalia ha sol·licitat aquest dijous que s'arxivi la causa oberta sobre l'actuació dels agents policials durant la votació de l'1-O perquè considera que es van veure obligats "a fer ús de la força legítima i proporcionada" per afrontar una "actitud de resistència i hostilitat de centenars de milers de ciutadans", avança El Periódico.

Segons la mateixa informació, el Ministeri Públic troba que no hi ha "cap dada o indici que permeti sospitar" que es va produir una "intervenció global desproporcionada, ni en la gestió i direcció de l'operació, ni en el seu desenvolupament i evolució".

El Periódico revela que l'argumentació dels fiscals, que es basa en part en la sentència dictada pel Tribunal Suprem contra els dirigents del procés, assenyala que la inactivitat dels Mossos d'Esquadra va motivar la intervenció dels altres cossos policials, dels quals la Fiscalia diu que van actuar no contra els votants del referèndum il·legal, sinó contra aquells que van mirar d'obstaculitzar la intervenció. Pel que fa a l’ús de les porres, la Fiscalia troba que en general els agents van seguir el protocol excepte en algun cas “aïllat”.

En canvi, es mostra favorable al fet que se segueixi investigant l'actuació de sis agents als quals s'atribueixen delictes de lesions i maltractaments, i també el llançament d'una pilota de goma que va provocar que una persona perdés un ull.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides