La Fiscalia investiga la contaminació causada per l’incendi de Montornès

L'ACA declara la situació d'emergència pel vessament químic i els Mossos indaguen sobre l'origen del foc
Tècnics de l'ACA recullen mostres al Besòs
Tècnics de l'ACA recullen mostres al Besòs

La Fiscalia de delictes contra el Medi Ambient ha obert diligències per investigar la contaminació del riu Besòs causada aquest dimecres per l'incendi d'una planta de reciclatge de dissolvents a Montornès del Vallès. Després del vessament químic originat a l'empresa Ditecsa, ubicada al polígon de Can Buscarons, s'han trobat amfibis i desenes de peixos morts al riu. El foc, extingit la nit del dimecres, és també objecte d'una investigació per part dels Mossos d'Esquadra, centrada en les causes.

El director de coordinació territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Diego Moxó, ha afirmat aquest dijous que l'impacte de la contaminació sobre els animals en el tram del Besòs entre Montornès i el mar ha estat "molt alt", ja que part de l'aigua usada per apagar el foc va tornar al riu.

L'ACA ha comunicat aquest dijous que ha declarat la situació d'emergència per restituir la qualitat del medi fluvial al tram afectat. Tècnics d'aquesta agència de la Generalitat han recollit mostres de l'aigua i els sediments del riu per determinar l'impacte ecològic del vessament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides