Fiscalia demanarà demà reactivar les euroordres de Comín, Ponsatí i Puig

Descarta Serret i Gabriel perquè s'enfrontarien a penes que no suposen penes de presó
Puig, Serret, Puigdemont, Ponsatí i Comín

La Fiscalia del Tribunal Suprem té previst demanar demà dijous al jutge instructor de la causa especial del procés a l'Alt Tribunal, Pablo Llarena, que sumi tres reclamacions internacionals a la ja cursada contra l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, respecte d'altres fugits del procés: els exconsellers Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí, han confirmat a Europa Press fonts del Ministeri Públic.

També està estudiant la reclamació a Suïssa de la secretària general d'ERC Marta Rovira, si bé el seu cas ho deixaran per més endavant donada la complexitat que presenta el procediment a Suïssa, on no pot fer-se mitjançant euroordre (OEDE).

De moment, descarten sol·licitar el lliurament d'altres fugits com són l'exconsellera Meritxell Serret, que va ser consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i de l'exportaveu de la CUP Anna Gabriel, qui es troba a Suïssa, segons les mateixes fonts.

A Serret i Gabriel només se'ls podria acusar de desobediència. Aquest delicte comporta únicament pena d'inhabilitació i multa, per la qual cosa es descarta reactivar una ordre de lliurament i ingrés a la presó.

La situació és diferent en els casos de Comín, Puig i Ponsatí, perquè sobre els tres pesen acusacions de malversació. Hi ha dubtes sobre el cas de Puig, però consta una factura de 200.000 euros encara per aclarir que podria determinar la seva petició de lliurament, segons les mateixes fonts; en tot cas, s'activaria per malversació i desobediència. Si és el cas, com que no entra en joc la sedició, hi ha més dubtes que Llarena opti per fer-ho.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides