Puigdemont usa la seu del Govern a Brussel·les per criticar la sentència

L'expresident, de nou en crida i cerca, lamenta el silenci d'Europa en la seva compareixença a Bèlgica
Carles Puigdemont

El Govern català ha cedit a l'expresident Carles Puigdemont, de nou en crida i cerca, 'l'ambaixada' a Brussel·les per valorar la sentència del procés. A mitjans d'abril de l'any passat, el govern espanyol va posar el crit al cel perquè l'exconseller Lluís Puig va fer un acte en aquest mateix espai -llavors per reivindicar la figura de l'escriptor Manuel de Pedrolo. Caldrà veure quina reacció provoca ara l'ús de la delegació.

La seu del govern de la Generalitat a la Unió Europea és l'única que va quedar oberta després de la intervenció pel govern espanyol en aplicació de l'article 155.

Acompanyat dels exconsellers Toni Comín, Lluís Puig, i la mateixa delegada Meritxell Serret, Puigdemont ha fet una crida a la mobilització pacífica, a prendre la iniciativa i també ha convertir les eleccions generals del 10 de novembre en una mostra "sonora de rebuig i fermesa" davant les sentències "injustes i inhumanes".

Una vegada més, Puigdemont ha criticat el silenci d'una Europa que, segons ell, "impedeix que els representants de més de dos milions de ciutadans europeus s'asseguin al Parlament Europeu per denunciar les injustícies". També ha criticat l'Estat que no dialoga i ha fet una crida a "demostrar al món que hi ha una via catalana que rebutja la repressió".

L'expresident ha denunciat que els condemnats són "víctimes de detencions arbitràries" i ha fet una crida a "reaccionar i no resignar-se a acceptar l'statu quo i la repressió".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides