Veïns d’Amer declaren “lliure i sobirà” el poble fora de l’ajuntament

'Indepes' de la localiatat natal de Puigdemont anuncien que no se sotmeten a Espanya però que evitaran cometre faltes administratives perquè no els castiguin
La lectura del manifest a Amer
La lectura del manifest a Amer

Unes dues-centes persones han acompanyat aquest dilluns la lectura d’un manifest on “els representants electes” d’Amer, la localitat natal de l’expresident Carles Puigdemont, han proclamat que “es constitueixen en Consell Local per la República d’Amer”, que el municipi esdevé “lliure i sobirà” i que ja no se sotmet als poders d’Espanya.

La lectura del manifest, que ha tingut lloc davant de l’ajuntament de la localitat la vigília del segon aniversari de l’1-O, també ha servit perquè els impulsors de la iniciativa s'hagin compromès “a dirigir una alternativa lliure de la judicialització”. En l’acte, de fet, han afirmat que no cometran cap “falta administrativa” per evitar ser “presa fàcil” del que denominen la “maquinària de l’Estat”.

Els veïns d’Amer impulsors del manifest asseguren que ara el poble, on l'independentisme és àmpliament majoritari, només reconeixerà el puigdemontista Consell per la República “com a institució lliure i sobirana de la República catalana fins a assolir la independència efectiva de Catalunya”.

​Amer, d’uns 2.200 habitants, té al capdavant del govern municipal Maria Rosa Vila (JxCat), que ha participat en l'acte de lectura del manifest, on també hi era Anna Puigdemont, germana de l'expresident. En canvi, ni el perfil de Twitter ni el web oficial del consistori s'han fet ressò de l'esdeveniment.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari