Albert Batalla rep 40.000 € de ‘prestació d’atur’ i un sou anual de 100.000 € de l’ACM

L'exalcalde de la Seu d'Urgell ha rebut ingressos com a exdiputat al Parlament en concepte d'indemnitzacions
Albert Batalla i el president Quim Torra
Albert Batalla i el president Quim Torra

L'exalcalde de la Seu d'Urgell i exdiputat del Parlament per Junts per Catalunya Albert Batalla ha rebut 39.915 euros per part de la cambra catalana en concepte d'indemnitzacions, assimilable a la prestació d'atur (a la qual els parlamentaris electes no poden acollir-se), ja que l'objectiu és facilitar la reinserció laboral dels polítics.

En el cas de l'exbatlle de la Seu d'Urgell, en el moment de deixar el seient de diputat va rebre la nòmina mensual com alcalde fins al mes de maig passat (un sou anual de més de 40.000 euros) i actualment cobra una remuneració econòmica com a secretari general de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que aplega els ajuntaments lligats a l'antiga CiU i al nacionalisme català, per raons professionals.

Segons consta en l'apartat de transparència de la pàgina web de l'ACM, la retribució bruta anual de Batalla és de "97.300 euros que es distribueix en 14 pagues i uns objectius de 8.000 euros". Un salari, procedent de les arques públiques, que "serà regularitzat d'acord amb l'IPC". A banda, l'ACM abona els àpats fins a 15 € i el quilometratge amb vehicle propi de 0,19 €/km.

Batalla va ser escollit el mes de desembre del 2018 número 2 de l'Associació de Municipis de Catalunya, substituint Marc Pifarré. L'exdiputat forma equip amb l'exalcalde de Sallent (Bages) i actual president de l'ACM, David Saldoni, com a màxims responsables.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides