El PSC denuncia el sectarisme de periodistes de TV3 i CatRàdio a les xarxes

La diputada Beatriz Silva recull la denúncia d‘EL TRIANGLE i presenta tres preguntes parlamentàries a la CCMA sobre la difusió de ‘missatges favorables a posicionaments polítics determinats’ per part dels seus professionals
Foto d'Arcadi Alibés (TV3) a Instagram i tuit de Carme Canet (CatRàd
Foto d'Arcadi Alibés (TV3) a Instagram i tuit de Carme Canet (CatRàdio)

La diputada del grup del PSC-Units per Avançar, Beatriz Silva, ha presentat a la Mesa del Parlament tres preguntes dirigides a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) perquè doni explicacions de l’ús que fan periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio de les xarxes socials per difondre missatges i fotografies favorables a l’independentisme. Silva fa referència en les preguntes "a les informacions relacionades amb la utilització de les xarxes socials personals de treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio per difondre missatges que poden qüestionar la seva objectivitat que el mitjà EL TRIANGLE va publicar el passat 31 de juliol”.

En aquella informació, EL TRIANGLE explicava que força periodistes i treballadors de la CCMA pengen a Twitter missatges favorables a l’independentisme i a Instagram fotografies exhibint banderes estelades. Aquestes accions van contra el que assenyala el Llibre d’Estil de la CCMA i, també, contra les instruccions que els Comitès Professionals de TV3 i Catalunya Ràdio han fet arribar als seus treballadors.

Les preguntes les haurà de respondre la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, i són:

. Quina és la posició de la CCMA respecte a l’ús, per part dels seus professionals, de xarxes socials personals per difondre missatges favorables a posicionaments politics determinats?

. Quines són les mesures que ha proposat la CCMA per a que els seus treballadors compleixin el Llibre d’Estil on es recull que els seus professionals “no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”?

. Com ha transmès la CCMA als seus professionals el posicionament que té respecte a l’ús, per part d’aquests, de xarxes socials personals per difondre missatges favorables a posicionaments polítics determinats?

Normalment, les preguntes per escrit són contestades en el termini d’un mes. Amb els tuits i imatges d’Instagram penjades per periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio que EL TRIANGLE va reproduir, Núria Llorach ho tindrà difícil per donar una resposta que satisfaci a la diputada socialista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides