Badalona troba un artefacte i espera que l’Armada digui si és una bomba

La policia prohibeix banyar-se a la platja del Cristall
Platja de Badalona

L'Armada no descarta que l'objecte localitzat a la platja del Cristall de Badalona sigui un projectil. Els artificiers es desplaçaran aquesta matinada per determinar-ho "in situ". Mentrestant, la platja continuarà acordonada i vigilada, encara que no hi ha risc d'explosió.

Abans, però, l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor, es decantava per la hipòtesi que l'artefacte procedeixi d'alguna antiga estructura industrial llançada al mar, perquè anys enrere "hi va haver un abocament al mar de restes d'estructures d'equipaments industrials".

Un banyista ha localitzat avui l'objecte a dos metres de profunditat a la platja del Cristall de Badalona, prop de Montgat, i ha avisat els socorristes. Com que els ha semblat que l'objecte, a uns 15 metres de la costa, podia ser un artefacte explosiu, han alertat la Guàrdia Urbana, que ha decidit tancar els trams de platja i mar afectats.

El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil s'ha desplaçat fins al lloc per inspeccionar l'artefacte. També n'han fet fotografies que faran arribar als especialistes de l'Armada, que són els que han de determinar si es tracta d'un artefacte explosiu.

Aquest seria el segon que es troba en aigües del litoral del Barcelonès en una setmana. Fa cinc dies, diumenge passat, es va trobar una bomba de la Guerra Civil en aigües de la Barceloneta. La platja va ser desallotjada i va quedar tancada fins que els artificiers de l'Armada van fer explotar la bomba dilluns.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides