Calvo parla de sancions a Open Arms i recorda que no tenen permisos

El Govern va advertir a l'ONG que si reprenia els rescats de migrants, podria ser multada amb 900.000 euros
Open Arms, al port de Lampedusa

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, ha recordat aquest dimecres que el vaixell de l'organització Proactiva Open Arms no té llicència per a realitzar rescats a la Mediterrània i ha apel·lat al compliment de la llei després de ser preguntada sobre possibles sancions a l'ONG.

"El nostre país és un estat de dret i les institucions, poders públics i ciutadans estem sotmesos tots a les lleis, ningú està fora de perill d'això, inclòs un vaixell", ha explicat Calvo en una entrevista a la Cadena Ser.

Així mateix, ha recordat que el mateix fundador de l'ONG, Òscar Camps, ha reconegut "quines són les condicions del vaixell" i quina activitat pot realitzar. "Té una autorització per a ajuda humanitària i aquestes són les condicions en què pot sortir i pot operar", diu.

El Govern va advertir a principis de juliol l'Open Arms que si reprenia els rescats de migrants que estan a la deriva en el mar Mediterrani podria ser sancionat amb multes de fins a 901.000 euros. Així mateix, el va avisar que podria ordenar el seu retorn a port espanyol "per fer efectiva" la seva paralització en el cas que escometés operacions de recerca i salvament sense tenir autorització.

D'altra banda, la formació d'ultradreta VOX ha anunciat que denunciarà l'Open Arms davant la fiscalia per considerar que "afavoreix la immigració il·legal" i per "ús fraudulent de les lleis del mar".

La polèmica ve a tomb de l'odissea que ha patit Open Arms i va cloure ahir a la nit quan van desembarcar tots els migrants que havia rescat fa 20 dies. La Fiscalia d'Agrigent, a Sicília, havia ordenat abans el bloqueig provisional de l'Open Arms i el desembarcament immediat a Lampedusa dels 83 migrants que hi quedaven a bord.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides