Preocupació a Sant Adrià del Besòs per la contaminació de dioxines

L'Ajuntament demana que s'intensifiquin els mesuraments i els controls
Planta Incineradora de Sant Andrià del Besòs

La presència de dos importants focus contaminants –la incineradora de residus urbans i una central de cicle combinat- al municipi de Sant Adrià del Besòs preocupa els veïns i l’Ajuntament de la ciutat. El funcionament d’aquestes dues plantes s’associa a l’emissió de dioxines a l’atmosfera, fet que incrementa exponencialment el risc de càncer en les persones que les inhalen.

L’últim ple municipal ha aprovat una moció, amb el suport de tots els grups, on es demana a l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), a l’Àrea Metropolitana i a la Generalitat que extremin els controls i prenguin les mesures pal·liatives necessàries per evitar que la presència de dioxines afecti la salut dels habitants de Sant Adrià del Besòs. En aquest sentit, un informe elaborat pel CSIC ha determinat que l’hivern passat es van produir pics notables de dioxines en l’atmosfera a les zones pròximes a la planta incineradora.

Però el perill no rau només en l’aire. Els estudis que s’han fet en els últims mesos han localitzat importants concentracions de dioxines en el sòl, així com de plom, en alguns indrets de la ciutat. L’Ajuntament, que presideix Joan Callau, està molt preocupat per aquestes dades i demana a les administracions que tenen competències en medi ambient que aprofundeixin els mesuraments i informin de manera permanent i amb transparència el consistori i la població.

L’Ajuntament també ha aprovat en l’últim ple la creació de l’Observatori ciutadà de qualitat de l’aire i ha demanat a la Generalitat que estableixi límits d’immissió de dioxines a l’atmosfera per garantir la salut de les persones i del medi ambient. Entre les mesures que s’han proposat hi ha l’elaboració d’un estudi sobre la mortaldat per càncer a Sant Adrià del Besòs i la seva comparativa amb altres municipis que també tenen plantes incineradores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides