Amb quina excusa es va colar la Plataforma per la Llengua als patis escolars?

Presentació de la Plataforma per la Llengua sobre en quin idioma parl
Presentació de l'informe de la Plataforma per la Llengua sobre en quin idioma parlen els nois al pati escolar

Fent creure als professors i alumnes que estaven fent una activitat de coneixement de la llengua anglesa. En algunes ocasions van confessar el seu interès veritable als professors i directors de les escoles i els instituts escollits. En d’altres, simplement els van mentir. Els propis responsables de la Plataforma per la Llengua van explicar, quan van presentar als mitjans de comunicació les conclusions del seu estudi, que “s’ha fet d’incògnit de manera que ni professorat ni alumnat sabessin que s’estava observant el comportament lingüístic per tal de no alterar-lo”.

L’acció es va fer a cinquanta centres educatius dels 35 municipis més poblats de Catalunya i s’hi van veure implicats uns 700 nois i noies. La Plataforma per la Llengua en va deduir que un 14,6% dels infants d’ESO parlen en català al pati mentre que a l’Educació Primària aquesta proporció és d’un 35%. Els membres d’aquesta entitat no només van espiar quina llengua feien servir els nens sinó que també van anotar amb quina els parlaven els mestres. Van detectar que un de cada quatre professors parla en català als nois i noies que són al pati. I els va preocupar especialment que aquest percentatge baixi a un 14% als centres educatius situats en “entorns clarament castellanoparlants”.

A la Plataforma per la Llengua i al seu president, el cirurgià maxil·lofacial Òscar Escuder, els preocupa també, ara, que la seva actuació il·legal els comporti un bon nombre de denúncies de mestres i pares dels menors espiats.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides