La Generalitat demana una reunió amb el govern espanyol sobre el CNI

La consellera Meritxell Budó ha enviat una carta a la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo
17-A
17-A

La Generalitat demana una reunió al govern espanyol perquè doni explicacions sobre la informació que ha revelat Público del confident de Ripoll quant als atemptats del 17 d'agost. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, acaba d'enviar una carta a la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, i a la ministra de Defensa, Margarita Robles, per reclamar la trobada i posar fi a l'alarma social.

Al text, Meritxell Budó explica que dos anys després dels atemptats a la Rambla de Barcelona i a Cambrils encara es desconeix tota la informació sobre les motivacions, els objectius i els responsables dels fets. Recorda que el Parlament de Catalunya té en marxa una comissió d'investigació del cas, mentre que el Congrés ho va rebutjar.

Per això els sol·licita que pressionin perquè se'n creï una a la Cambra Baixa, per aclarir la veritat dels fets i especialment per respondre a les acusacions que s'han produït. I demana que donin instruccions als representants de l'Estat que fins ara s'han negat a assistir a la comissió del Parlament quan se'ls hi ha citat.

D'altra banda, la consellera recorda que la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, aquest dijous es va comprometre a donar explicacions, i per això la Generalitat demana que es concreti una reunió, amb el format que designin, per donar les explicacions que considerin per aturar la situació i posar fi a l'alarma social generada.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides