La PAH reivindica reallotjaments dignes ocupant l’Ajuntament de Barcelona

Activistes de la plataforma que va fer famosa l’alcaldessa Colau preveuen passar la nit al consistori i també interpel·len Torra
Activistas de la PAH, en el vestíbulo del Ayuntamiento de Barcelona
Activistas de la PAH, en el vestíbulo del Ayuntamiento de Barcelona

El vestíbul de l’Ajuntament de Barcelona corresponent a la plaça de Sant Miquel ha estat ocupat per activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que exigeixen reallotjaments dignes per a les famílies que han patit un desonament.

Aquesta acció ha culminat la mobilització de la PAH que ha començat aquest divendres amb una manifestació iniciada a la Rambla. Alguns activistes han anunciat que preveuen dormir en dependències municipals fins que s’atenguin les seves demandes.

La PAH, que interpel·la l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, popular per haver liderat la plataforma, així com el president català, Quim Torra, i la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, vol reduir a cero la llista d’espera de la Mesa d’Emergència, relativa al reallotjament de persones desnonades, i advoca per la creació d’un comitè de crisi contra l’emergència habitacional a la ciutat.

Colau ha donat la raó a la PAH i ha assegurat que “som els primers indignats” amb la situació d’aquesta Mesa, de la qual ha culpat a la Generalitat, de qui diu que ha de fer “la seva part”. De fet, ha indicat que l’Ajuntament ha assumit un 80% dels reallotjaments quan li correspon només el 40% i que la Generalitat s’hauria d’encarregar d’un 60%.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides