Es Satty torna a ser portada dos anys després dels atemptats del 17-A

Diferents mitjans aporten visions contraposades de la relació de l'imam de Ripoll amb el CNI i els Mossos
Abdelbaki es-Satty
Abdelbaki es-Satty

Els Mossos d'Esquadra van fer un informe confidencial en el qual van recollir tota la informació i les gestions que es van fer sobre l'imam de Ripoll abans de l'atemptat del 17-A, i en el qual s'evidencia que la policia catalana no va detectar la perillositat del cap de la cèl·lula terrorista, Abdelbaki es Satty, segons ha avançat Vozpópuli.

En l'informe es recullen fins a 13 correus electrònics i una trucada telefònica que es van intercanviar un sergent dels Mossos d'Esquadra i un inspector de la policia local de la ciutat belga de Vilvordee.

La documentació explica com la relació entre els dos policies va començar el 2016 i que el darrer contacte és la trucada que quatre dies després de l'atemptat van fer dels Mossos a la policia belga, en la qual es desprèn que fins dos dies després del 17-A no se sabia que Es Satty estigués implicat en els atacs i que mentre va estar d'imam a Bèlgica no va causar cap problema.

Aquesta informació apareix el mateix dia en què Público dona a conèixer la tercera entrega amb més informació de la relació del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) i Es Satty, segons la qual els serveis secrets espanyols van captar-lo el 2014 a canvi de no ser deportat i que el va ajudar per exercir d'imam a Ripoll.

El digital afirma que té fonts de la intel·ligència espanyola que asseguren que els agents del CNI van parlar amb Es Satty el 2014 poc abans de ser posat en llibertat després d'haver estat detingut per tràfic de drogues i que van tancar un acord perquè treballés com a confident dels serveis secrets espanyols un cop fora de la presó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides