Amnistia Internacional reclama l’excarceració dels Jordis

Ja l'havia demanat abans i ara esgrimeix que el judici ha quedat vist per a sentència
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Amnistia Internacional ha tornat a reclamar l'excarceració de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, tancats preventivament a la presó durant gairebé 20 mesos -des de l'octubre del 2017- pel seu paper com a líders de l'activisme independentista en el marc del procés sobiranista.

L'oenagé, que ha advocat per la posada en llibertat d'ambdós durant aquest període, considera que ara, que s'ha acabat el judici oral i la causa ha quedat vista per a sentència al Tribunal Suprem, s'ha de revisar la situació dels Jordis i que han de recuperar la llibertat.

Així mateix, Amnistia Internacional explica que ha remès una carta a la Fiscalia del Suprem en la qual lamenta, en concret, que "informés negativament en contra de l'excarceració de Jordi Sànchez".

També argumenta, citant estàndards internacionals de drets humans, que com més es perllonga la presó provisional, "més gran és la necessitat d'un examen rigorós que determini si segueix sent necessària i proporcionada".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides