La JEC obliga Puigdemont i Comín a anar a Madrid per ser eurodiputats

La Junta Electoral Central no comunicarà al Parlament Europeu la condició de diputats fins que no acatin la Constitució
Puigdemont i Comín

La Junta Electoral Central obliga Carles Puigdemont i Toni Comín a acatar la Constitució físicament al Congrés dels Diputats el dilluns vinent, dia 17 de juny, per obtenir la credencial d'eurodiputat.

En una resolució feta pública aquest dijous, la Junta creu que no pertoca entregar credencials de proclamació de diputat electe, perquè aquestes credencials s'atorguen "un cop el candidat electe ha prestat jurament o promesa d'acatament de la Constitució".

Després d'aquest acte de jurament o promesa de la Carta Magna, la Junta Electoral comunicarà al Parlament Europeu la relació de diputats electes que hagin complert el requisit de jurar o prometre la Constitució.

La Junta Electoral Central respon així a la sol·licitud de la certificació de Puigdemont i Comín com a diputats electes al Parlament Europeu que havien fet simultàniament l'advocat de l'expresident, Gonzalo Boye, i el representant de la seva llista electoral, Lliures per Europa, sense obligar-los a desplaçar-se a Espanya.

Gonzalo Boye ha assegurat a l'Agència Catalana de Notícies que és una resolució que l'entorn de l'expresident s'esperava: "No és que se saltin la llei, és que directament se la inventen", ha afirmat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.