Nuet deixa EUiA

El diputat d'ERC al Congrés, coordinador general els darrers set anys, plega també com a militant
Nuet, com a candidat d'ERC
Nuet, com a candidat d'ERC

Joan Josep Nuet, diputat d'ERC al Congrés, ha trencat amb Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), la formació que ha liderat com a coordinador general els darrers set anys. La decisió, coneguda aquest dilluns, es farà efectiva quan el consell nacional que la formació celebra el pròxim 14 de juny esculli una nova direcció.

Nuet anuncia que també abandona la seva militància a EUiA, per bé que espera "en un futur pròxim poder-la reprendre", en una carta amb què escometent els comuns. Rebutja lideratges "unipersonals", lamenta mancances de "funcionament democràtic" i alerta que aquest espai polític pot esdevenir reaccionari i no transformador.

"L'esquerra transformadora en pocs anys ha tocat el cel i alhora ha entrat en una crisi profunda. Les causes són diverses i les meves decisions segur que també han contribuït als encerts i a les equivocacions. Ara és hora de repensar-se i només és possible amb debat col·lectiu i decisions col·lectives", manifesta.

"Només un projecte que fa compatible la sobirania i la fraternitat pot trobar solucions a les amenaces existents de divisió de la classe i del poble, que no nego i em preocupen, però no oblidem la nostra fidelitat a una tradició que sempre va fusionar el seu projecte polític d'allò social i d'allò nacional com a parts indivisibles del mateix. Ja en el passat la idea d'«un sol poble» va imposar-se i estic convençut que tornarà a fer-ho", defensa.

Criticat internament per haver concorregut a la llista d'ERC el passat 28-A, Nuet ser expulsat del grup dels comuns al Parlament de Catalunya després de la sortida d'Elisenda Alamany, la qual ha fet tiquet amb Ernest Maragall en la candidatura d'ERC a l'alcaldia de Barcelona. Ara, Nuet expressa que vol fer de diputat sense "contradiccions".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides