JxCat diu que defensa el Parlament d’Iceta

Eduard Pujol manifesta que el socialista no pot ser senador perquè "tancaria el Parlament", però l'independentisme va donar llum verda a Lorena Roldán (Cs) en ple 155
Eduard Pujol i Albert Batet
Eduard Pujol i Albert Batet

Eduard Pujol, portaveu de JxCat al Parlament, ha justificat la negativa de la seva bancada a facilitar l'accés de Miquel Iceta al Senat dient a Catalunya Ràdio que el dirigent del PSC "arribat el moment, tancaria el Parlament", per la qual cosa defensa que "no pot ser senador".

La decisió xoca amb el vistiplau dels postconvergents i d'ERC que va rebre Lorena Roldán, diputada al Parlament de Cs, per esdevenir senadora l'abril del 2018, quan la Generalitat encara estava sota el control directe del govern espanyol. 

La intervenció per la via de l'article 155 de la Constitució, de la qual va restar al marge el Parlament, no es va aixecar fins a l'arribada del govern de Quim Torra, el maig següent.

"Ningú posa en dubte que al PSC li pertoca un senador i que té dret a substituir un senador, però ningú tampoc pot posar en dubte que li pertoca al Parlament decidir quin senador”, ha manifestat des del faristol el portaveu parlamentari de JxCat, Albert Batet.

Mentre Pujol expressa que veten Iceta per protegir les instituciones catalanes, la CUP ha establert la seva negativa no ja a la votació del socialista com a senador per designació autonòmica, sinó a la consideració preliminar d'Iceta com a candidat que compleix les condicions d'elegibilitat.

En la comissió de l'Estatut dels diputats de la cambra catalana, tots els partits excepte la CUP han coincidit que Iceta compleix les condicions perquè la seva candidatura se sotmeti a votació. La CUP, en canvi, ha defensat la seva negativa per boca del diputat Vidal Aragonés, adduint que rebutgen que Catalunya tingui representants a les institucions de l'Estat central. Aragonés també ha dit que Iceta representa "el pitjor del règim del 78".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides