La Generalitat no assisteix al Consell Interterritorial de Salut

Escenifica que la relació entre governs “no està normalitzada” sobre una convocatòria centrada en les teràpies contra el càncer i proveïment de fàrmacs
Alba Vergés, consellera de Salut
Alba Vergés, consellera de Salut

La Generalitat de Catalunya ha decidit no enviar representants al Consell Interterritorial del Sistena Nacional de Salut d’Espanya, l’òrgan de cooperació dels serveis de salut autonòmics i l’administració central de l’Estat.

El govern català addueix com a motiu de la seva absència que "la situació entre governs no està normalitzada”. També argumenta que vol una relació bilateral amb el govern d’Espanya i no una trobada multilateral com aquest consell.

Fonts del departament de Salut citades per EFE indiquen, això sí, que malgrat l’absència de representants de la Generalitat, el govern “vetlla pels interessos dels seus ciutadans i participa en les comissions tècniques, que és on es consensuen les polítiques”.

La convocatòria, criticada per l’oposició per la proximitat de conteses electorals, té com a grans objectius parlar de les teràpies CAR-T contra el càncer i del desproveïment de medicaments, amb relació al qual es preveu aprovar un pla de garanties per al període 2019-2022.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides