Puigdemont estudia denunciar la JEC per prevaricació

L'expresident afirma que "no pot quedar impune" el que considera un abús contra els seus drets
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Carles Puigdemont està estudiant la possibilitat de presentar una denúncia per prevaricació contra la Junta Electoral Central (JEC) després el jutjat del contenciós-administratiu número dos de Madrid ha donat llum verda al fet que es pugui presentar, amb Toní Comín i Clara Ponsatí, a les llistes de JxCat per les eleccions europees del 26-M.

Puigdemont considera que "quan es produeix un abús d'un subjecte que hauria de ser el garant dels teus drets polítics ens hem de defensar, no pot quedar impune", segons ha afirmat tant a TV3 com a Cuatro després de saber-se la decisió del tribunal al seu favor.

L'expresident català ha defensat els seus posicionaments argumentant que "hem demostrat que tenim la capacitat i els coneixements de vèncer l'Estat (espanyol), a Bèlgica, a Alemanya i ara a Madrid".

També l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha dit que "exigirem responsabilitats als responsables d'aquests fets", afegint que "actuarem conforme a dret, sempre hem guanyat perquè sempre actuem dins de la llei".

Puigdemont ha negat que aquesta polèmica el pugui beneficiar electoralment, i ha lamentat que "avui, a 20 dies de les eleccions, rebem l'autorització, amb la qual cosa anem amb bastant retràs" i que JxCat començarà la pròxima campanya la nit de dijous "en inferioritat de condicions".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides