Malestar per l’escaqueig de Núria Llorach (CCMA) de la comissió de control del Parlament

Va assistir a la presentació de la candidatura de Junts x Sitges després d’haver al·legat que estava “malalta”
Núria Llorach, presidenta en funcions del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)

La tensió i la susceptibilitat política estan a flor de pell. La presidenta en funcions del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, va deixar “tirats” els directors de TV3, Vicent Sanchis, i de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, en l’última sessió de la comissió de control parlamentari de la CCMA, celebrada el passat divendres, dia 22.

Oficialment, per justificar la seva absència, Núria Llorach va al·legar que estava “malalta”. Així ho va anunciar als diputats el president de la comissió de control, David Mejía, en l’inici de la sessió.

Però aquesta suposada “malaltia” de la presidenta de la CCMA va ser, sospitosament, molt efímera. Hores després, Núria Llorach va assistir a l’acte de presentació de la candidatura de Junts x Sitges, que encapçala Mònica Gallardo, a les eleccions municipals del 26-M. La foto que publica EL TRIANGLE demostra que Núria Llorach era present en aquest míting electoral, que es va celebrar al teatre de l’entitat El Prado de la ciutat del Garraf.

L’absència de la presidenta de la CCMA al Parlament, al·legant una sobtada “malaltia”, va deixar sols Vicent Sanchis i Saül Gordillo davant els inquisitius diputats de l’oposició, molt crítics des de fa temps amb la gestió informativa del procés que fan TV3 i Catalunya Ràdio. I és que Núria Llorach està cada cop més allunyada dels postulats dels partits que donen suport al govern de Quim Torra (Junts x Catalunya i ERC) i es vol desmarcar, desesperadament, de l’estratègia frontista que marquen l’expresident Carles Puigdemont i el seu successor al palau de la plaça de Sant Jaume.  

Tant Núria Llorach com Vicent Sanchis i Saül Gordillo estan imputats en el sumari que instrueix el jutjat n.13 de Barcelona pels fets de l’1-O i, més en concret, per l’emissió dels anuncis sobre el referèndum difosos, en els dies previs, a través dels mitjans públics de la Generalitat. Però, en comptes de fer un bloc compacte en la defensa, Núria Llorach va per lliure i intenta escapolir-se del setge judicial, deixant els seus subordinats a l’estacada.

És en aquest context, segons les fonts consultades per EL TRIANGLE, que es produeix l’escaqueig de la presidenta de la CCMA en l’última sessió de control al Parlament. L’enuig de Vicent Sanchis i Saül Gordillo per aquesta deserció, justificada amb una presumpta “malaltia”, ha derivat en un deteriorament, encara més acusat, de les relacions personals entre ells.

Núria Llorach és una pujolista “pota negra” que va ser directora de l’Institut Català de la Dona (1990-2000) i membre del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), a proposta de CiU, entre els anys 2000-8. El seu càrrec com a presidenta de la CCMA va caducar ara fa un any i, des d’aleshores, està en funcions, igual que els altres membres que queden del consell de govern, després de les dimissions de Brauli Duart i Josep Vilar.

El Parlament hauria de procedir a la renovació dels òrgans de govern de la CCMA. El passat mes de desembre, Junts x Catalunya, ERC, Ciutadans i ERC van arribar a un principi d’acord en aquest sentit, que comportava la substitució de Núria Llorach per Saül Gordillo. Però la deteriorada situació que viu la política catalana ha fet impossible que aquest pacte s’hagi arribat a concretar. Mentrestant, Núria Llorach i els tres consellers que queden continuen exercint els càrrecs en funcions, enmig d’una gran tempesta i inestabilitat política.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides