Puigdemont col·loca el seu amic com a cap de llista

JxCat presenta al Senat Jami Matamala de número u per Girona i l'esposa de l'exconseller Rull, a la llista per Barcelona
Matamala i Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha col·locat el seu amic íntim i acompanyant en els seus viatges per Europa, l'empresari Josep Maria (Jami) Matamala, com a número u de la llista per Girona que Junts per Catalunya presenta al Senat. Aquesta decisió desplaça l'actual senador Joan Bagué, a qui el partit havia dit que repetiria al capdavant d'aquesta llista.

Jami Matamala, que va començar a militar a Convergència Democràtica de Catalunya durant els anys 70 i va ser regidor de CiU a Girona del 1987 al 1995, ha estat la figura central d'una recent controvèrsia. El Fòrum Gastronòmic ha rescindit el contracte d'Incatis SL, una empresa de Matamala a la que acusa d'un incompliment contractual per una prestació de serveis que considera deficient. Pep Palau, fundador del Fòrum, ha negat que es tracti d'un veto per raons polítiques o ideològiques, mentre molts independentistes s'han solidaritzat amb Matamala a les xarxes.

Entre més incorporacions a les llistes de JxCat al Senat, destaquen les de l'exconseller de Cultura Lluís Puig i Meritxell Lluís, esposa de l'exconseller de Territori Josep Rull. Tots dos formaran part de la candidatura per Barcelona. Darrerament, Junts per Catalunya havia allistat Jaume Alonso-Cuevillas, l'advocat de Puigdemont, com a cap de llista per Girona al Congrés. La resta de caps de llista de JxCat a la cambra baixa són Jordi Sànchez per Barcelona -amb la consellera Laura Borràs de número dos- i els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull, per Lleida i Tarragona, respectivament.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari